'T schip

Stappenplan voor het verkopen van de boot

Geplaatst op

Wanneer je boot wilt gaan verkopen is het belangrijk dat deze er natuurlijk goed uitziet, anders zullen de meeste potentiële kopers al vrij snel gaan afhaken. In dit artikel hebben we een klein stappenplan opgesteld om snel de boot te verkopen

Goed onderhouden van je boot

Om je boot zelf snel te kunnen verkopen is het belangrijk dat je de boot tijdens het eigen gebruik van de boot deze goed verzorgt en onderhoud. Hierdoor wordt de waarde van de boot namelijk behouden en kun je bij de start van het verkooptraject de boot direct in de verkoop zetten. Dit zijn dus ook kleine dingen zoals het houden van een grote schoonmaak en het tijdig vervangen van bepaalde onderdelen op de boot.

Enkele herstelwerkzaamheden

Mocht de boot na verloop van tijd enkele gebreken hebben, dan is het altijd goed om bepaalde herstelwerkzaamheden doen. Dan zal in ieder geval de waarde van de boot weer toenemen. Ga hierbij geen werkzaamheden uitvoeren die meer geld kosten dan het zal opbrengen. Zijn er bepaalde onderdelen van de boot zichtbaar beschadigd dan zal dit een slechte indruk achterlaten bij de potentiële koper en kun je beter dit proberen te herstellen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je boot als opknapper gaat verkopen. Dat je dus zelf eerst goedkoop een boot inkoopt en in een later stadium voor meer geld gaat verkopen.

Jachtmakelaar inschakelen of niet?

Als je de boot eenmaal in de verkoop wilt brengen is het belangrijk om dit goed aan te pakken. Mocht je zelf niet de tijd of de ruimte hebben om dit goed te kunnen wegzetten, dan kun je het beste ervoor kiezen om een jachtmakelaar in te schakelen om de boot te verkopen. Zij kunnen dan vervolgens de promotie en verkoop van de boot voor je uit handen nemen tegenover een bepaalde courtage, percentage van de verkoopprijs. Het enige wat je vooraf hoeft te doen is samen met de jachtmakelaar een verkoopprijs te bepalen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden