'T schip

Hoe zorg je ervoor dat je boot snel verkocht wordt?

Geplaatst op

Een boot verkopen, dat is niet zo makkelijk als dat het klinkt. Er staan immers ontzettend veel boten te koop, zowel via makelaars als particulier. Ook komt er veel papierwerk bij kijken die vaak lastig kan zijn. In dit artikel zullen wij een aantal tips geven waardoor je je boot sneller kan verkopen.

Een goed onderhouden boot is een aantrekkelijke boot

Dit kun je in principe vergelijken met een huis en een auto. Als je een huis koopt waar veel aan moet gebeuren, is dat minder aantrekkelijk dan een huis kopen die al kant en klaar is. Voor een boot geldt hetzelfde, je weet natuurlijk nooit precies hoeveel geld het gaat kosten om alles op te knappen. Een boot die altijd goed is onderhouden en die er netjes uitziet zal veel sneller verkocht worden dan een boot die dat niet is. De meeste kopers zoeken ook helemaal geen opknap project, ze willen er gelijk het water mee op.

Wel of geen jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar kan je helpen met met alles rondom de verkoop van je boot. Hun zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van boten. Zij zullen de verkoopbegeleiding verzorgen en de taxatie uitvoeren. Wanneer iemand zijn boot wilt verkopen doet hij er goed aan om een jachtmakelaar aan te nemen.

Hanteer een realistische vraagprijs

Er is ontzettend veel concurrentie, probeer de vraagprijs net iets onder dan die van andere, vergelijkbare boten te houden. Als je te hoog inzet zul je hem niet verkopen, de vraagprijs zal dan vanzelf gaan zakken. Het adverteren, de kosten voor onderhoud, verzekeringskosten en ligplaatskosten gaan gewoon door, je kan er dan beter sneller van af zijn.

Maak de advertenties visueel aantrekkelijk

Goede foto’s kunnen wonderen doen voor de verkoop van spullen, dus ook voor boten. Het komt vaak voor dat dure, prachtige boten worden aangeboden met saaie, slechte foto’s. Het is belangrijk om hier wat aandacht aan te besteden, zelf zou je naar andere advertenties kunnen kijken of je mooie foto’s ziet en kijkt vanaf welke hoek of afstand die foto’s zijn genomen. Of je kan een fotograaf inhuren die een aantal foto’s maakt, hun weten wel in welke hoeken of vanaf welke plekken hun de foto’s moeten nemen. Actiefoto’s doen het vaak goed, laat anders een foto nemen terwijl je aan het varen bent.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden