'T schip

Hoe krijg ik mijn boot klaar voor het seizoen?

Geplaatst op

De dagen beginnen warmer te worden. Begint het al te kriebelen? Waarschijnlijk zie je jezelf al helemaal op je boot zitten met een biertje in de hand, lekker varend over het zonnige water. Maar voor het zover is moet je boot nog wel klaargemaakt worden voor het seizoen. Waarschijnlijk zie je daar tegenop en heb je er geen zin in. Dat snappen we echter maar al te goed. Daarom hebben we deze korte checklist samengesteld waarmee jij jouw boot helemaal klaar kunt krijgen voor het seizoen. Ben je er klaar voor? Lees gauw verder!

Wat moet er allemaal gebeuren?

  • Ten eerste is het belangrijke om voor goede verlichting op je boot te zorgen. Zeker ’s nachts en eigenlijk al wanneer het begint te schemeren ben je als vaarder verplicht om diverse soorten verlichting te voeren. Is er vorig jaar een lampje stuk gegaan? Schaf dan een nieuwe aan!
  • Tijdens het varen kun je soms je oriëntatie een beetje kwijt raken, zeker wanneer je je op wateren bevindt waar je nog niet eerder bent geweest. Zorg daarom altijd voor een werkend kompas in je boot. Dit kan je veel gedoe besparen!
  • Je boot is waarschijnlijk heilig voor je. Koop daarom goede boeien die geschikt zijn voor de omvang van je boot. Op nauwe stukjes water en bijvoorbeeld in sluizen wil je niet tegen andere boten opknallen of tegen muren aanvaren en op die manier onnodig je boot beschadigen.
  • Een andere lifesaver is een anker. Door het anker uit te gooien zorg je ervoor dat je boot op dezelfde plek blijft drijven, omdat het zich vasthaakt in de bodem. Handig voor wanneer je midden op het water eventjes uit wilt rusten in de zon, de motor uit wilt zetten en gewoon wat rond wilt dobberen. Ook wanneer je op open water geen aanmeerplek kunt vinden om de nacht door te brengen is een anker onmisbaar.
  • Hou rekening met de warmte van de zon. Heb je een kleinere boot waar geen kajuit in zit om even te schuilen voor de hitte? Zorg dan voor een overkapping op je boot. Bij de watersportwinkel heb je allerlei soorten en maten.
  • Een reddingsvest. Altijd handig, toch? Zeker wanneer je kleine kinderen op je boot hebt ben je eigenlijk verplicht hen een reddingsvest aan te trekken.
  • Voordat je je boot het water in laat gaan moet je hem eigenlijk nog even schoonmaken. Hierdoor blijft de onderkant van de boot langer mooi en voorkom je onnodige schade. Zorg daarom voor kwalitatieve schoonmaakmiddelen en voor goed vet- en glansmiddel.
  • Last but not least: driedubbelcheck je motor. Na een heel winterseizoen stil te hebben gestaan kan het zijn dat hij niet meer lekker loopt. Doe daarom altijd een grondige check van binnen en van buiten en zorg ervoor dat je ervan verzekerd bent dat hij goed start en lekker loopt. De hulpdiensten bellen omdat de motor van je boot midden op een meer ermee ophoudt wil je liever niet, geloof ons!

Nog meer hulp nodig bij het klaarmaken van je boot?

Neem dan eens een kijkje op de website van Allesmarine. Deze betrouwbare en gespecialiseerde partij heeft alles in huis om jouw boot helemaal klaar te stomen voor het seizoen! Neem deze bovenstaande checklist bijvoorbeeld mee naar hun showroom om niets te vergeten. Medewerkers van Allesmarine helpen u dan en geven een passend advies zodat u zonder enige zorgen uw boot helemaal zomer-klaar krijgt!

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden